Primii pasi in recrutare

recrutare personal asiatic
Recrutare personal asiatic, pas cu pas
aprilie 17, 2018

Primii pasi in recrutare

recrutare vietnam

Pentru ca tratam cu foarte multa seriozitate cererile clientilor nostril din Romania, intelegem sa ne implicam in toate etapele contractarii fortei de munca din Asia de sud est. Ca atare am gandit si implementat un program de recrutare structurat in mai multe activitati, pasii procesului fiind respectati cu strictete. Asta ne garanteaza calitatea actului de recrutare si ne scuteste pe toti cei implicati in aceasta activitate de eventuale surprise organizatorice care in nici un caz nu sunt placute.

Primul pas este semnarea unui contract intre client si firma noastra, contract ce stabileste foarte exact nevoile clientului acestea fiind numarul de persoane care trebuie angajate si, aceasta fiind cel mai important aspect, specializarile pe care le doreste. S-a dovedit in cazul unui contract desfasurat cu mare success, cu firma Penes Curcanul, ca tocmai aceasta atentie acordata specializarilor a facut o mare diferenta in ceea ce priveste rapiditatea recrutatii si diminuarea la maxim a cheltuielilor in timp dar mai ales bani. Firma Gali Gallo, posesoarea brandului Penes Curcanul are o experienta foarte mare in cresterea, abatorizarea si procesarea pasarilor de curte, aceasta activitate implicand un volum foarte mare de forta de munca. Era evident ca atentia acordata specializarilor muncitorilor era punctul cheie in derularea activitatii de recrutare.

Al doilea pas al procesului de recrutare este analiza atenta pe baza unor criterii specifice a pietei fortei de munca din zona care prezinta interes pentru clientul nostru. Desi pare insignifiant, acesta este pasul care consuma cele mai mai resurse in tot acest proces. Cred ca in toata activitatea noastra, firma Erbasu a fost cea mai mare provocare pentru noi, activitatatea acestei companii uriase necesitand un volum extraordinar de forta de munca. Societatea Erbasu este capabila sa abordeze o gama foarte larga de lucrari in domeniul constructiilor si nu numai, ceea ce face ca necesarul de forta de munca sa aiba o complexitate si adaptabilitate extrem de crescute. Faptul ca desfasoara lucrari atat in domeniul privat cat si cu statul impune necesitatea unei disponibilitati permanente de forta de munca, fie ea calificata sau necalificata.

In momentul in care am stabilit un grup tinta si stabilim data pentru intalnirea cu persoanele ne deplasam impreuna cu reprezentantii clientului in tara respective pentru pasul trei al contractarii si anume testarea personalului. Acest pas trebuie parcurs cu foarte mare atentie si responsabilitate si cred ca motivele sunt evidente. Cu o viziune integrata asupra agriculturii moderne si sustenabile, compania Agricover este exemplul clasic si poate cel mai explicit de situatie in care testarea personalului a constituit cheia de bolta in tot acest proces tumultos de selectie a personalului.

Dupa testarea si selectarea persoanelor potrivite, ne ocupam de intocmirea dosarelor si documentatiei prevazute de legile in vigoare, precum si de obtinerea tuturor avizelor necesare. Este foarte important ca toate aceste documente sa fie intocmite corect fiind de notorietate faptul ca in Romania birocratia poate crea foarte multe probleme. Tocmai de aceea intelegem sa definitivam aceste dosare cu maxim de responsabilitate, aceasta ducand in final la confortul sporit al clientilor nostri. Ca atare, in aproximativ 60 de zile de la testare, persoanele selectate pot veni in Romania la munca.

 

2 Comments

  1. M.P.-64 ani; pensionar; vreau engajare; pensia nu-i suficienta;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *