RECRUTARE VIETNAM

SCAPA DE GRIJA

LIPSEI ANGAJATILOR

RECRUTARE FORTA DE MUNCA

Exista cateva forte semnificative care determina schimbari in cadrul departamentelor de Resurse Umane cat si si la nivel de organizatie propriu-zis, generand provocari de natura manageriala in ceea ce priveste descoperirea de forta de munca. Printre aceste forte putem enumera rasturnari demografice majore generate de massive permutari de capital uman, dezvoltarea tehnologiei digitale si inovarea permanenta a modelelor de business.


Nu in ultimul rand, trebuie amintita si evolutia contractului social in relatia angajat-angajator, evolutie care nu intotdeauna a fost una de natura sa linisteasca spiritele si asa incinse de nevoi din ce in ce mai ridicate ca standard in randul populatiei. Iata deci ca provocarile de care vorbeam putin mai devreme nu sunt deloc usor de deposit si necesita uneori adevarate tururi de forta din partea managementului unei companii, mai ales daca activitatea acesteia presupune un consum mare de forta de munca.

EXPERIENTA NE RECOMANDA

Aici trebuie facuta o remarca referitor la o categorie speciala de muncitori si anume Millennialii, care in contextul unei perioade de aproape doi ani de profunde schimbari politice si sociale cu care Europa de Est se confrunta si de care Romania nu este deloc straina, nu sunt deloc optimisti in ceea ce priveste siguranta locului lor de munca si nu sunt nici placut impresionati de directia in care tara lor merge, cautand astfel solutii in alte zone europene sau chiar peste ocean.

Acesta este contextul in care compania noastra isi desfasoara activitatea, avand o experienta de mai bine de 15 ani, trimitand in Israel si Italia un numar considerabil de muncitori care aveau sa lucreze in sectorul constructiilor si agriculturii. Putem sa concretizam ca pana in acest moment am trimis in Israel mai mult de 10000 de persoane cu contract de munca. In conditiile in care pricipalul sector angajator din Romania respective industria prelucratoare este specializat preponderent pe domenii industrial cu productivitate scazuta. .

home_jet_list2

Clienti de top

In toti acesti ani am reusit sa cream o relatie extraordinara intre muncitorii adusi si contractori, reusind sa strangem un portofoliu substantial de clienti cu care lucram constant, printre acestia facand parte firme precum:MAURER IMOBILIARE, PENES CURCANUL, SOMACO, GRIRO, SORSTE BUILD CORP, BOG ART, ERBASU, CONCELEX, AGRICOVER.

home_jet_list2

Raspundem nevoii pietei

In conditiile in care in acest moment din Romania pleaca anual 85.000 de romani, iar pana in 2017 numarul acestora ridicandu-se la peste 3.400.000, situatia este oarecum dramatica, iar nevoia de forta de munca de calitate incepe sa devina o prioritate pentru majoritatea firmelor fie ele mici sau mari.

DE CE SA NE ALEGI

De asemenea au cerinte reduse de calificare a fortei de munca, iar structura fortei de munca se caracterizeaza printr-o pondere relative rifdicata a lucratorilor necalificati din total personal. Un studio recent arata ca Romania este pe locul 20 in topul tarilor din Uniunea Europeana in cee ace priveste valoarea adaugata creata de intreprinderile autohtone. Explicatia principal pentru aceasta stare de fap teste aceea ca in Romania remarcam o distributie prioritara a angajatilor catre sectoare de activitate cu productivitate redusa, costuri de personal scazute si profitabilitate usor peste medie.

Prin urmare rezulta clar necesitatea si chiar, de ce nu, obligativitatea de a diversifica cumva forta de munca, apeland la resurse umane care sa genereze o productivitate a muncii crescuta, resurse umane ce se deosebesc printr-o filozofie a muncii total deosebita fata de forta de munca din Romania. Nu este o noutate faptul ca intreprinderi cu renume din aproape mai toate sectoarele de activitate au obtinut rezultate remarcabile apeland la forta de munca din Asia de sud-est. Iar conceptual vorbind si privind realist evolutia industriilor din aceasta zona geografica, constatam o crestere de netagaduit a calitatii produselor pe care cu ceva timp in urma le luam usor in ras. Asa se explica de ce nu ne mai incearca mirarea cand constatam ca un numar important de companii din diverse industrii, industria alimentara fiind cea de ceare voi aminti acum, folosesc utilaje produse in Asia de sud-est.